Julkonsert med Lytts & vänner

En varm och stämningsfull afton i julmusikens tecken.

Nut av årets julkonsert online fram till den 20.1.2021

SÖS och Wasa Teater erbjuder Julkonsert med Lytts & vänner till alla

En julkonsert på Wasa Teater har varit en del av många österbottningars julförberedelse de senaste åren. När Wasa Teater och många andra plötsligt tvingade stänga den 2.12 är det många som har uttryckt besvikelse över att den här traditionen uteblir. Teatern kontaktade Svensk-Österbottniska Samfundet för att undersöka om de var intresserade av att tillsammans ge en julklapp till hela Österbotten, genom att erbjuda årets Julkonsert med Lytts & vänner digitalt. Konserten kommer att erbjudas till alla som vill ta del av den alldeles gratis. Detta gör SÖS och Wasa Teater i samarbete med Vasabladet, Österbottens Tidning och Syd-Österbotten.

– SÖS fyller ju 100 år i år, och den här julgåvan till Österbotten ser vi som en fantastisk möjlighet att fira både oss och den österbottniska kulturen som avslutning på ett annorlunda jubileumsår, säger preses Kjell Herberts.

– Vi har haft en del konserter, seminarier och föreläsningar under jubileumsåret, men allt har präglats av corona-restriktionerna. Vi har också varit tvungna att annullera en del event. Men nu kan vi vara med och sprida julstämning till alla österbottniska hem och dessutom backa upp en efterfrågad och högklassig produktion.

– 100-åriga SÖS har till uppgift att främja svensk kultur och vetenskap i svenska Österbotten och nu känns det rätt att satsa lite extra på den hårt drabbade kultursektorn, avrundar Herberts.

Julkonsertsserien tvingades lägga ner efter premiär

I årets upplaga av Julkonsert med Lytts & vänner medverkar förutom Markus Lytts också Maria Udd, Johan Aspelin och Tinja Sabel som jobbar som skådespelare på teatern. Årets gästartister är Jakob Norrgård, mest känd som J:et i KAJ, och en av Finlands främsta soulsångare Charlotta Kerbs. Orkestern består av kapellmästare Ralf Nyqvist, Stefan Brokvist, Stefan Lindblom och Johan Aspelin.

– Vi hade sju i praktiken slutsålda konserter. Därför är vi oerhört glada, både för den publik som hade biljett och för alla dem som nu får möjlighet att ta del av konserten, att vi tillsammans med SÖS kan erbjuda konserten till alla hem. Utan SÖS hade det här inte varit möjligt, säger teaterchef Ann-Luise Bertell.

Julkonserten publiceras 21.12

Julkonsert med Lytts & vänner kommer att publiceras den 21.12.2020 på Wasa Teaters och SÖS webbsidor samt i HSS Medias digitala kanaler. Med detta önskar vi er alla en riktigt god jul!

Konserten kan ses en månad framåt från och med den 21.12.2020.

Bilder

Jakob Norrgård, Markus Lytts, Stefan Lindblom, Johan aspelin, Maria Udd Foto Frank A. Unger

Jakob Norrgård, Charlotta Kerbs, Stefan Broqvist, Stefan Lindblom, Ralf Nyqvist Foto: Frank A. Unger

Chalotta Kerbs, Markus Lytts, Maria Udd, Tinja Sabel Foto: Frank A. Unger

Markus Lytts Foto: Frank A. Unger

Produktionsuppgifter

Julkonsert med Lytts & vänner

 

SPELTID: ca 60 minuter, ingen paus

MEDVERKANDE: Markus Lytts, Maria Udd, Tinja Sabel och Johan Aspelin uppträder tillsammans med gästartisterna Charlotta Kerbs och Jakob Norrgård.
ORKESTER:  Ralf Nyqvist, Stefan Lindblom, Stefan Brokvist, Johan Aspelin.
LJUD: Tim Stratton
LJUS: Kristoffer Svenn
SCENOGRAFI: Pia Enroth
KOSTYM: Ina Nordberg, Belinda Fridlund
MASK: Anna Vesterback

Inför besöket

Beställ Wasa Teaters nyhetsbrev Klicka här