5 saker att tänka på innan du reser till Vasa

Äntligen kan vi börja resa igen! Är benen rastlösa och ressuget är stort, men du känner dig lite rostig. Ta det lungt! Vi har samlat 5 konkreta tips att tänka på innan du reser till Vasa.

 1. Hur mycket är 1 euro?

  Precis som i Sverige, använder finländarna sällan kontanter i butiken eller på restaurangen. Men det kan vara bra att tänka på växlingskursen innan du handlar. I runda slängar är 1 € värd mellan 10 och 11 kronor. Det betyder i praktiken att en tröja för 39 € kostar cirka 420 kronor. Kursen kan förstås variera, så det är bra kolla upp det aktuella läget innan du åker.

 2. Var skall du äta? 

  Vasa har ett väldigt bra restaurangutbud. Förutom kända kedjor som Stefan’s Steakhouse och finländska kedjan Rosso, finns flera unika privata aktörer som är värda er tid. För den som vill äta veganskt är Raawka på stora långgatan ett bra val. Några av Finlands främsta kockar driver tillsammans med Robinson-Micke restaurangen Heim som ligger alldeles invid Vasklot bron i inre hamnen. Vill du pröva på ett av de nyaste tillskotten i Vasa föreslår vi Ernst Salonger som alladeles nyligen öppnat i Wasa Teaters hus. En av deras specialiteter är egenimporterade viner som säljs glasvis.

 3. Hur skall du bo? 

  I centrum av Vasa finns många hotell att välja mellan. Om du inte reser med en grupp, har vi gjort livet extra lätt för dig. Bo på något av våra samarbetshotell, så bokar de både rum och teaterbiljetter med ett samtal. Betalar gör du först när du kommer på plats!

 4. Hur skall du resa hit? 

  Det beror förstås på varifrån du reser. Vasa är en av Finlands mest internationella städer och du kan nå Vasa med tåg, flyg, bil och båt. Ifall du trivs på vattnet och inte har prövat Wasalines nya färja Aurora Botnia, rekommenderar vi varmt en av världens mest miljövänliga passagerarfärjor.

 5. Kan man åka tillsammans med en grupp? 

  Givetvis, det är kanske det bekvämaste sättet att resa. Vi arrangerar inga resor, men vi samarbetar med många resebyråer. Just nu kan vi tipsa om Reseproducenten som åker på en teaterresa till oss den fjortonde maj. Avfärd från Skelleftå med Arcticbuss på morgonen och succémusikalen Botnia Paradise samma kväll. Föjande dag får du lära dig mer om Vasa historia och göra ett besök i världsnaturarvet. Läs mer om resan här.

 

När du har koll på de här sakerna, kommer din resa att bli oförglömlig. Vasa är nästan som hemma, fast du är utomlands. Ifall du är nyfiken på Wasa Teaters repertoar hittar du allt vi spelar för stora och små på vår webbplats. Du kan också ringa oss på +358 6 3209 330.