TFN 06 3209 330

För daghem och skolor

VÄRLDEN ÄR SÅ STOR 

Målgrupp: Grundskolan 4-7

STUDIEMATERIAL

Alla skolor som bokar TIU-föreställningen får ett studiematerial. Studiematerialet innehåller ett för- och efterarbete som sker i klassrummet av pedagogen. Materialet är en viktig del av helhetsupplevelsen och är önskvärt att alla elever får ta del av, både innan och efter teaterbesöket.

Här kan du läsa mer om Världen är så stor

KARIUS OCH BAKTUS

Målgrupp: 3-8 år

STUDIEMATERIAL

Barnen får på ett lekfullt sätt med dramaövningar fördjupa sig i pjäsens tematik. Barnen läs sig ta ansvar för sin mun- och tandhälsa, förstå handling och konsekvens. De får lära sig hantera rädslor och bli bästis med tandborsten, tandskötaren och tandläkaren.

Studiematerialet kostar 50 € och går att beställa via sarah.bergkulla@wasateater.fi. Är du med i vårt pedagogombudsnätverk får du materialet gratis och automatiskt per mail ca 2 veckor innan premiär.

 

WORKSHOP

Vill du ha stöd och vägledning med att bearbeta teaterföreställningen och dess tematik? Vår teaterpedagog besöker er gärna och håller workshop för barnen utgående från materialet.

Pris:
50 € / 45-60 min för workshop på teatern. Observera, under spelåret 2018-2019 utförs inga workshops på teatern pga renovering.
100 euro / 45-60 min för workshopsbesök till er arbetsplats
Workshop utanför region skräddarsys enligt offert

Boka via sarah.bergkulla@wasateater.fi

Här kan du läsa mer om Karius och Baktus

 

STOP! HÄR GÅR MIN GRÄNS! 

Målgrupp: daghem, förskola, grundskola, gymnasier, universitet
Tema: respekt, empati, förtroende, kommunikation och ärlighet

 

Med workshopen och studiematerialet vill vi lyfta fram hur viktigt det är att bemöta varandra vänligt och respektfullt. Vi vill uppmuntra deltagarna och ge dem mod att vara just den de är, våga stå upp för sig själva och säga ifrån när någon gör övertramp på deras gränser. Genom att reflektera kring sin egen självbild, respekt, empati och gränser får individen sätta ord på vad de själva tycker är okej och dela med sig av sina åsikter, tankar och känslor lär de sig respektera sig själva och varandra. Genom övningar som fokuserar på att bygga upp självkänslan, samarbetsförmågan, initiativförmågan och mod vill vi stöda deltagarnas utveckling till trygga, självsäkra och empatiska individer. Syftet är att träna barn och ungas kommunikativa och sociala färdigheter. Målet är att stärka deltagarnas självförtroende och ge dem mod att säga ifrån om de utsätts för trakasserier. Vi hoppas att workshopen tillsammans med detta studiematerial ska ge er inspiration att arbeta vidare med tematiken på er skola.

Under arbetet med workshopen och studiematerialet har teaterpedagogerna varit i kontakt med pedagoger, rektorer och skolhälsovårdare för att kunna sammanställa en tjänst som motsvarar det behov som finns just nu. Innehållet i workshopen kommer även anpassas enligt beställarens önskemål och gruppens ålder.

 

BOKA WORKSHOP OCH BESTÄLL STUDIEMATERIALET

Pris:
100 euro (+ moms) / 45-60 min för skolbesök. Studiematerialet ingår.
50 euro (+ moms) / 45-60 min för workshop på Wasa Teater. Studiematerial ingår.
Observera, under spelåret 2018-2019 utförs inga workshops på teatern pga renovering.
Workshop utanför regionen skräddarsys enligt offert.

50 euro (+moms) för studiematerial. Studiematerialet är gratis för alla som bokar workshop.

Boka workshop eller beställ materialet via teaterpedagog sarah.bergkulla@wasateater.fi

 

Wasa Teater erbjuder utbildningspaket i berättarkonst, teaterlek, forumspel, processdrama och rollspel. Ni får erövra grundläggande kunskaper och färdigheter i att använda dem som stöd i undervisningen.

Utbildningen hålls av vår teaterpedagog. Under spelåret 2018-2019 arrangeras de i huvudsak på er arbetsplats på grund av renovering av teaterhuset.

Pris från 600 €, enligt offert. Priset baserar sig på antal timmar och vilka specifika önskemål som finns. Ta kontakt med vår teaterpedagog sarah.bergkulla@wasateater.fi och berätta om era utbildningsbehov och önskemål.

 

Kommande program

Aktuellt

Beställ Wasa Teaters nyhetsbrev Klicka här