Konstens natt 2023

Teaterhösten inleds med givetvis med Konstens Natt!

Wasa Teater är traditionell startpunkt för mångas Konstens natt. 2023 är inget undantag. Vi bjuder på bingo, pyssel, öppna repetitioner och berörande berättelser.

Kejsarens garderob 18:00 – 20:30

Pyssla en egen krona, välj och vraka bland kejsarens kläder och ta ett foto i den sammetsröda tronen.

 

Prickkastning för barnen 18:00 – 20:30

På gården utmanar skurkarna Tanden och Evil de yngsta i prickkastning mot liten buss.

 

Unik utställning i monteringshallen 18:00 – 20:30

Se en unik utställning med de fantastiska dräkterna och de fantasifulla dekorelementen från förra vårens älskade pjäs Patrik, Irene och Pensionärsmakten. Gissa hur mycket ponnyflickan Stardusts jacka väger och hur många hästar som är insydda i den. Kom och testa datamedikamentatorn, vad säger den om dig?

 

Biljettbingo med Bingo-Lisa klockan 18:00 – 19:00

Kom och pröva lyckan tillsammans med tre av Pensionärsmaktens mest inbitna bingospelare.
Bingo-Lisa och hennes kumpaner spelar fyra omgångar, med start var femtonde minut.
Huvudvinst i varje omgång är en fribiljett till spelåret 23-24. Det är gratis att delta.

 

Öppen repetition av Kejsarens nya kläder 18:30

Wasa Teaters spelår inleds med en lekfull historia om en fåfäng kejsare. Föreställningen som turnerar i daghem runt om i Österbotten har premiär den 6.9. Föreställningen är skapad för barn mellan 3-8 år. Begränsat antal platser. Vi rekommenderar att ni bokar biljett på förhand. (Vasallen)

 

Öppen repetition av Vänd om min längtan 19:00

Vänd om min längtan är en ny nordisk musikal som kombinerar det österbottniskt jordnära med känslan från de stora musikalscenerna. Begränsat antal platser. Vi rekommenderar att ni bokar biljett på förhand. (Stora scen)

 

Berättarbar 20:00

Glöd – Österbottens berättarcentrum arrangerar berättarbar i Glaset. Köp nåt att dricka på Ernst och njut av kvällens berättelser. Medverkande är Seesar XL, Lina Teir, Susanne Marins och Tove Qvickström. Kvällen leds av Jenny Holm och Malin Olkkola. (Glaset)

 

Våfflor och korv på innergården 18 – 20:30

Teaterdamerna vid Wasa Teater säljer våfflor på innergården, och om hungern kräver mera mat håller personalföreningen korvgrillen varm.

 

Tanja Hamester 18:00 – 20:30

Tanja Hamester, Stundars Artist in Residence presenterar sitt arbete och delar med sig av de berättelser hon samlat in under sin tid i Finland. Ateljé Stundars verkar sedan år 1998 inom ramen för det internationella Artist in Residence-programmet. Verksamheten upprätthålls av KulturÖsterbotten, Svenska Österbottens förbund för utbildning och kultur.

 

Biljettkassan är öppen 18:00 – 20:30 med specialerbjudanden för höstens föreställningar.

Inför besöket

Beställ Wasa Teaters nyhetsbrev Klicka här