TFN 06 3209 330

Publikarbete

 

Aktuella publikarbeten

 

Tove Qvickström / Foto: Frank A. Unger
Tove Qvickström / Foto: Frank A. Unger

FINLANDS HISTORIA – EN CLOWNFÖRESTÄLLNING
Materialpaket

Målgrupp: grundskolan årskurs 7-9, gymnasiet, yrkesinstitut och universitet
Tema: kulturell- och historiskidentitet, självförtroende och känslor
Studiematerialet ger de studerande möjlighet att bearbeta pjäsens innehåll, tematik och problemställningar. Materialet innehåller drama- och diskussionsövningar kring temat kulturell- och historiskidentitet. De studerande får reflektera kring sin identitet, människosyn, världsbild och värdegrund. Materialet fokuserar på att individen lär sig respektera andra, vara ansvarsfull, utveckla sig själv långsiktigt, identifiera och reglera sina känslor samt att utveckla en positiv självbild.

Är du inte pedagogombud hos oss men nyfiken på materialet, ta kontakt med nina.dahl-tallgren@wasateater.fi

EFTERBEHANDLA TEATERBESÖKET
Vi erbjuder workshop med tre olika ingångar: Finlands historia, identitet och Finland och framtiden. Välj vilken workshop som intresserar er och boka via: sarah.bergkulla@wasateater.fi Pris: 50 euro /lektion + km ersättning (45-90 min, max 20 pers)

FINLANDS HISTORIA
Hur kändes det Finland blev självständigt? Hur såg det ut när Finland industrialiserades? Hur gick det till när Tove Jansson ritade sitt första Mumintroll? Denna workshop är en snabb och rolig repetition av pjäsen och Finlands historia. Utgående från de studerandes egna tankar och fantasier kring vår historia formar vi ett minidrama, där ungdomarna själva får spela upp och ge uttryck för ögonblick i historien. Minidramat kan man sedan använda sig av och spela upp t.ex. när skolan firar Finlands jubileumsår.

MIN IDENTITET
Vem och vad har genom historien och i min närhet format mig till den jag är? Vad är viktigt för mig? Vad vet jag om min bakgrund? Under workshopen arbetar vi utgående från pjäsen kring temat identitet. En människas identitet formas under hela livet från olika saker hen ser, hör och känner. Under workshopen får de studerande begrunda sin egen självbild och hur de upplever sig själva genom olika drama- och diskussionsövningar samt egna reflektioner. Det stärker de ungas självförtroende och självkänsla, samt ger dem en möjlighet att lägga upp egna mål för framtiden.

FINLAND I FRAMTIDEN
Det händer väldigt mycket samhället just nu som utmanar vårt sätt att se på saker, tänka och känna. Under workshopen arbetar vi utgående från pjäsen med temat människosyn och värdegrund. Vad tror vi på? Vad står vi för? Hur ser Finland ut idag? Kan eller vill vi skapa någon förändring? Workshopen utmynnar i att de studerande får ta del av projektet och tävlingen 100visio, som uppmuntrar unga till att skapa visioner för Finland och landets kommande 100 år.

Välj vilken workshop som intresserar er och boka via: sarah.bergkulla@wasateater.fi
Pris: 50 euro /lektion + km ersättning (45-90 min, max 20 pers)

 

markus_aladdinALADDIN OCH DEN MAGISKA LAMPAN
Materialpeket

Målgrupp: förskolan, grundskolan 1-6
Tema: kreativitet, drömmar, värdegrund och kulturell mångfald
Studiematerialet ger barnen möjlighet att bearbeta pjäsens innehåll, tematik och problemställningar. Materialet innehåller drama- och diskussionsövningar kring kreativitet, drömmar värdegrund och kulturell mångfald. Materialitet fokuserar på att diskutera barnens värdegrund i förhållande till pjäsen. Barnen får även fundera på hur man ska vara och agera för att uppnå sina drömmar i livet. Övningarna tränar barnens kreativitet, magiska kraft och stärker självförtroende.
Är du inte pedagogombud hos oss men nyfiken på materialet, ta kontakt med nina.dahl-tallgren@wasateater.fi

Jakten på den magiska lampan

(från 6 år i sällskap med någon vuxen)

Lö 8.4, 22.4 och 6.5 kl. 13-14
En timme innan föreställningen får deltagarna gå på jakt efter skatter av guld, juveler och rubiner.
Sultanen vill anställa fler modiga äventyrare till sitt palats. Han behöver hjälp med olika arbetssysslor på palatset och så behöver han någon, som vågar kliva in i den magiska grottan för att hämta rubiner och ädelstenar åt honom. Det blir en lekfull äventyrsbana genom teaterns magiska utrymmen. Väkommen med!
Pris: 5 euro/barn (vuxna gratis).
Begränsat antal platser!
Boka via biljettkassan: Tfn 06320 9330/ biljettkassa@wasateater.fi

 

KONSTEN ATT ÖVERTYGA

Forskning visar att företag som investerar i sin personal och bygger en dynamisk företagskultur, vinner affärsfördelar och presterar bättre. Wasa Teater erbjuder företag, grupper och organisationer nyckelkompetens i kommunikation, samarbete och kreativitet med teaterkonsten som verktyg.

Våra kurser hjälper er att nå ut med ert budskap, engagera och övertyga din åhörare. Vi tränar kunskaper som nu är avgörande för ett framgångsrikt företag. Våra utbildningspaket kommer att ge er massor av nya fräscha idéer och aha- upplevelser. Ni kan välja ett tema: kommunikation, samarbete, kreativitet, eller kombinera flera. Naturligtvis kan vi även skräddarsy ett eget paket om ni har särskilda behov eller önskemål.

 

Läs mera här >> om Konsten att övertyga.

BLI PEDAGOGOMBUD PÅ WASA TEATER

Som pedagogombud är du en viktig länk mellan Wasa Teater och din arbetsplats. Det är väldigt betydelsefullt för oss att ha en kontaktperson på varje daghem och skola.

Målet är att vi tillsammans ska kunna stödja den estetiska fostran bland barn och unga och skapa konstnärliga läroprocesser och stimulera arbete vad gäller lärande, konstnärlig verksamhet och personlighetsutveckling hos individen. Målsättningen är också att ge ökade kunskaper om teater och dess uttrycksmedel. Det är kunskaper som kan bli användbara redskap för att analysera och fördjupa teaterupplevelsen.

Som pedagogombud får du ta del av vårt WT+ nyhetsbrev, pedagogträffar, WT+ paket för din skola, möjlighet att ta del av förhandsvisningar av våra pjäser samt olika ombudsförmåner.

Är du intresserad av att bli pedagogombud, ta kontakt via pedagogombud@wasateater.fi

Dina kontakter

NINA

Nina Dahl-Tallgren

Teaterpedagog
06-320 9334, 050 300 7214
SARAH

Sarah Bergkulla

Teaterpedagog
06-320 9334, 050 300 7214

Kommande program

Aktuellt

Beställ Wasa Teaters nyhetsbrev Klicka här