Prisregn över Wasa Teater

Prisregn över Wasa Teater

Wasa Teater har under spelåret fått ta emot pris för publikarbete, fördomsfrihet, tillgänglighet och marknadsföring. Nina Dahl-Tallgren och Sarah Bergkulla belönades för sitt uppfinningsrika publikarbete.

Wasa Teater har under spelåret belönats med fyra olika pris för olika delar av verksamheten.

 

PUBLIKARBETE

TINFO-teaterinfo i Finland delade på världsteaterdagen 27.3 ut ett antal priser till teatrar och teaterkonstnärer runtom i landet. I år gick Illusionistpriset till Nina Dahl-Tallgren och Sarah Bergkulla som jobbar som publikarbetare på Wasa Teater.

Juryns motivering löd:

  • Nina och Sarah är uppfinningsrika, samarbetskunniga och trägna entusiaster, som vågar lita på att barn och unga själv kan finna svar och lösningar och bearbeta sina känslor. De har också skapat ett enkelt och praktiskt redskap som kan användas i arbetet med barn och unga, redskapet är s.k. känslokort.

Teaterns publikarbete kan bidra till att identifiera och uttrycka känslor och stärka självförtroendet. Teatern behöver engagerade professionella publikarbetare som Nina och Sarah.

 

FÖRDOMSFRI FÖREGÅNGARE

Wasa Teater tilldelades fredagen 17.3 en utmärkelse av Röda korset för arbetet som Fördomsfri föregångare.

Ricky Berglund, Röda korsets verksamhetsledare motiverade beslutet:

  • Wasa Teater – Österbottens regionteater, är en institution i Österbotten som genom sin verksamhet har bidragit till att påverka människors attityder och minska fördomar genom att lyfta fram frågor och fenomen om rasism, minoriteter och utsatta människor i samhället.

Syftet med utmärkelsen är att lyfta fram aktörer som bidrar till att människor behandlas lika i det finländska samhället. Centralt är också att man främjar positiva attityder och öppen, faktabaserad diskussion.

 

TILLGÄNGLIGHET

Wasa Teater fick i december 2016 den första tillgänglighetsutmärkelsen som Förbundet Finlands Svenska Synskadade r.f. delade ut. Valet stod mellan företag och organisationer som gjort goda gärningar för synskadade personer.

  • Tillgänglig kultur är en språngbräda till ett jämlikare samhälle. Många upplever kultur som väldigt viktigt och därför ska vi se till att alla får uppleva föreställningar på sitt eget sätt. Att gå på teater, föreställning eller konsert ger ett aktivt och självständigt liv. Vi hoppas att detta pris även sporrar andra teatrar till att göra sina föreställningar tillgängliga, säger FSS styrelseordförande Sune Huldin.

Wasa Teater har varit positivt inställda till tillgänglig kultur. De har aktivt jobbat tillsammans med föreningen Vasa Svenska Synskadade r.f.

 

MARKNADSFÖRING

Fredagen 24.3 ordnade tidningen Pohjalainen och Vaasan ammattikorkeakoulu en liten gala Klaffi17 där de delade ut utmärkelser inom marknadsföring. Wasa Teater fick studerande vid Vaasan ammattikorkeakoulus pris för tydlig, pigg och visuellt tilltalande marknadsföring.

Kommande program

Aktuellt

Beställ Wasa Teaters nyhetsbrev Klicka här